skip to Main Content
Контакт: ndpp.vitez@gmail.com Телефони: 011/226-13- 57 064/21-99- 825 064/181-86-35
01_MV1_septembar_2018_.indd

Мали Витез 2, часопис за ученике другог разреда, излази већ XVI годину. Намењен је ученицима другог разреда и њиховим учитељима. Часопис је изузетно богато илустрован и на креативан и информативан начин, тако да прати план и програм свих наставних предмета.
Мали Витез 2 помаже ученицима да савладају нове наставне садржаје кроз игру, маштовите илустрације, занимљиве задатке и стихове. Садржаји су конципирани тако да су задаци поређани по тежини, од лакших ка тежим.
Садржаји који се могу прочитати у Малом Витезу 2: поезија и приче најбољих писаца за децу, рубрика Мудрица која прати часове математике, Глас – слово – реч – реченица, Чувари природе и здравља, Чувари традиције, Прича у сликама, Музичка и Ликовна култура, рубрике за часове Веронауке и Грађанског васпитања, Народне умотворине, Направимо сами, Мала позорница за прваке,  Странице Они долазе и Витезово црталиште садрже радове ученика, а ту  је и дечја енигматика са омиљеним стриповима, укрштеницама, мозгалицама, питалицама…
Критеријум избора и обраде садржаја рубрика прилагођен је методичко-дидактичким принципима наставе и психолошко-развојних принципа наставе у другом разреду основне школе, тако. да помаже у активном стицању знања, развија машту, формира навику читања и подиже језичку културу, писменост и обавештеност.
Витезов велики наградни конкурс сваке године награђује своје читаоце, мотивише и подржава, дечје стваралаштво и њима у част организује Витезов фестивал писаца за децу.
„Витез“ сваког пролећа организује велики наградни Витезов конкурс за ликовне и  литерарне радове ученика и сваког маја око 2000 ученика из целе Србије добија Витезову награду на Фестивалу писаца за децу „Витезово пролеће“ које се приређује, већ седамнаест година, у част награђених ученика.

Овде можете погледати неке бројеве Малог Витеза 2:
Септембар 2017.

Октобар 2014.

Новембар 2016

Back To Top