skip to Main Content
Контакт: ndpp.vitez@gmail.com Телефони: 011/226-13- 57 064/21-99- 825 064/181-86-35

БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ПИСАЦА ЗА ДЕЦУ – ВИТЕЗОВО ПРОЛЕЋЕ је највећи фестивал на овим просторима намењен најмлађима и одржава се већ 17 година. Учесници програма су, поред ученика, велика имена српске књижевности, музике,  игре и уметности уопште. Организатор фестивала је књижевни часопис за децу Витез.

Фестивал се одржава сваке године у мају, поводом славе часописа Витез – Свети Василије Острошки.  Поред централног програма додељују се и награде учесницима ВЕЛИКОГ ВИТЕЗОВОГ КОНКУРСА.

Најбољи учесници великог наградног Витезовог КОНКУРСА из свих крајева наше земље, биће и гости фестивала, понеће ВИТЕЗОВУ диплому, добити поклоне и дружити се са нашим најбољим писцима за децу. За учешће на нашем Конкурсу потребно је уредно попунити три купона  из ове школске године и са њима послати своје радове (три цртежа, или три састава или три песме).

Сваке године часопис Витез награди 1500 ученика. Награде се уручују у дворани Центра Сава, а чине их књиге њихових омиљених аутора и специјалне дипломе. Дворана Центра Сава постаје домаћин око 4000 деце из целе Србије, њихових учитеља и родитеља.  После доделе награда почиње Витезов фестивал, који се приређује у част награђених ученика. На сцени Центра Сава ученике дочекују реномирани писци, глумци, певачи, балетски ансамбли, фолклорне групе, мађионичари и др.

Врло је важно да награде осим ученика добијају и чланови редакције, песници, глумци, чије је животно дело везано за непосредни рад са децом. Витезове награде добијали су: Матија Бећковић, Радомир Андрић, Рада Ђуричин, Добрица Ерић, Раша Попов, Милован Витезовић, Света Вуковић, Слободан Станишић, Александар Чотрић, Љубомир Ћорилић, Благоје Баковић, Предраг Вуковић Пеђолино и многи други.

Дружење писаца и ученика не завршава се на фестивалу. Витезов караван, како га популарно називају, у току целе школске године посећује школе, учионице, домове културе и наставља дружење са децом и учитељима.

Жири који оцењује пристигле радове:

Добрица Ерић

Раде Ђерговић – председник жирија

Милован Витезовић

Радомир Андрић

Недељко Попадић,

Света Вуковић,

Слободан Станишић,

Љубомир Ћорлић,

Благоје Баковић

 

Радове послати на адресу:

ВИТЕЗ

П. Фах 132

11070 Нови Београд

Радове слати најкасније до 15. Марта 2018.

Радови се не враћају.

Снимци са фестивала

Back To Top